Laatste tijdvak in 2021 voor de SLIM-subsidie geopend

Laatste update 03 september 2021 Leestijd: 2 min

Van 1 t/m 30 september 2021 kunnen mkb-ondernemers hun subsidieaanvraag indienen om een leerrijke werkomgeving te creëren binnen hun bedrijf. Deze subsidie kunnen mkb-ondernemingen inzetten voor initiatieven om leren en ontwikkelen op de werkvloer te stimuleren.

Het is belangrijk te blijven investeren in scholing en ontwikkeling. Want: mkb-ondernemers die investeren in de ontwikkeling van hun mensen, zorgen ervoor dat hun bedrijf in de toekomst blijft draaien. Bovendien staan werknemers die aan de slag gaan met leren en ontwikkelen sterker in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Inzet SLIM-regeling

Mkb-ondernemers kunnen via de regeling maximaal € 24.999 subsidie aanvragen voor acties gericht op het opleiden en ontwikkelen van hun werknemers. Hieronder verstaan we:
  • doorlichting van de onderneming, zodat er een opleidings- en ontwikkelplan opgesteld kan worden;
  • loopbaan- en ontwikkeladviezen met behulp van loopbaanadviseurs;
  • een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg. Wanneer een mkb-werkgever een praktijkleerplaats biedt voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg, dan kan hij hiervoor een tegemoetkoming krijgen. Deze derde leerweg is een kans voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden of juist werknemers die aan de slag willen met een carrièreswitch.
Meer informatie over de verschillende activiteiten waar u subsidie voor kunt aanvragen, vindt u in de menukaart.

Aanvragen van de subsidie

Het tijdvak voor het aanvragen van de SLIM-subsidie is in september geopend voor mkb-ondernemingen. Mkb-ondernemingen hebben niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet die lager is dan 50 miljoen euro. Om de subsidie aan te vragen, is het belangrijk uw bedrijf als aanvrager te registreren. Dat kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid. Hier kunt u vervolgens ook uw aanvraag indienen.  
 
Meer informatie over een leven lang ontwikkelen, het aanvragen van de SLIM-subsidie én ervaringen van andere mkb-ondernemers vindt u op slimwerkgeven.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring