Einde coronasteunpakket, welke regelingen gaan wel en niet door?

Laatste update 03 september 2021 Leestijd: 2 min

Op 1 oktober stoppen de generieke coronasteunregelingen, maakte het demissionaire kabinet recent bekend. Coronakredietregelingen lopen wel door. In dit bericht vindt u een overzicht van de steunregelingen die stoppen en doorgaan.

Vanwege positieve macro-economische cijfers heeft het demissionaire kabinet besloten om de generieke coronasteunmaatregelen op 1 oktober definitief stop te zetten. Het gaat om de NOW, TVL (de aanvraag voor Q3 is geopend), Tozo, TONK en een aantal fiscale maatregelen zoals uitstel van belastingbetaling. De corona-financieringsregelingen KKC, Qredits overbruggingskrediet, BMKB-C en GO-C blijven het resterende jaar nog van kracht. 

Welke regelingen stoppen en welke lopen door?

Bekijk hieronder het overzicht van de regelingen die stoppen en doorgaan:

Overzicht-coronaregelingen-30-augustus-2021.png

BOVAG Ondernemersmonitor

De koopkrachtcijfers zijn minder slecht dan verwacht, de werkloosheid is laag en de economie trekt weer aan. Vanuit dit perspectief begrijpt BOVAG het demissionaire kabinetsbesluit. Maar macro-cijfers alleen zeggen niet alles. Zo zijn er zorgen om ondernemers die nog lang niet op het omzetniveau van vóór de coronacrisis zitten en de hoge schuldenlasten die zijn opgebouwd. Daarom kunt u deze maand een BOVAG Ondernemersmonitor (voorheen de BOVAG Coronamonitor) tegemoet zien waarin we de stand van zaken in de branche willen peilen om mee te nemen in de lobby.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring