Rijscholen: meld u aan voor de training gesprekstechnieken op 2 november

Laatste update 15 oktober 2021 Leestijd: 2 min

Heeft u ook wel eens dat u even niet goed weet wat handig is om te zeggen in een lastig gesprek met een leerling? Of als u een boze ouder aan de telefoon heeft omdat de leerling nog niet klaar is om af te rijden? Meld u dan aan voor training Gesprekstechnieken. Deze pilot behoort tot een van de bijschoolmogelijkheden in het kader van de WRM.

In deze training gesprekstechnieken is het uitgangspunt de dagelijkse praktijk van de rijinstructeur. We verdiepen ons in één dag in het aanscherpen van uw gesprekstechnieken. Naast theorie gaan we ook veel oefenen met behulp van een professionele trainingsacteur. Leren door doen is namelijk de leukste manier van leren!

Onder leiding van een ervaren trainer richten cursisten zich tijdens een rollenspel op de soms lastige en moeilijke gesprekken die u als rijinstructeur voert met leerlingen, ouders en examinatoren. Na deze training bent u beter in staat om deze effectiever en prettiger te laten verlopen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De kunst van het stellen van de goede vragen
  • Non-verbale communicatie
  • Luisteren, samenvatting en doorvragen
  • Feedback geven en ontvangen.

Praktische zaken

  • Kosten: € 299,-
  • Duur: 8.30 tot 15.00 uur
  • Datum en locatie: 2 november - Nederveen in Hardinxveld Giessendam
Klik hier om u aan te melden

Ondernemersvaardigheden ontwikkelen

In het kader van de WRM (Wet Rijonderrecht Motorvoertuigen) moeten rijinstructeurs zich eens in de drie tot vijf jaar verplicht laten bijscholen. De cursussen en training die worden aangeboden zijn vaak gericht op instructeursvaardigheden. De VerkeersAcademie en VRO starten een pilot speciaal voor BOVAG Rijscholen om ook bijscholing te bieden in het licht van ondernemersvaardigheden. Dit om de branche verder te professionaliseren. De pilot trainingen worden in oktober en november gegeven bij rijschoolcollega’s op locatie en zijn tegen een gereduceerd tarief te volgen. 

Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar rijscholen@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring