Klaar voor de bandenwissel?

Laatste update 19 oktober 2021 Leestijd: 2 min

Het zonnetje laat zich best nog vaak zien, maar ondertussen is het alweer half oktober en duurt het niet lang voordat uw klanten aankloppen om de zomerbanden te verwisselen voor winterexemplaren. Bent u er klaar voor? En uw medewerkers? BOVAG heeft een paar tips.

  1. Zorg voor voldoende personeel in de piekweken. Bekijk hoeveel medewerkers minimaal aanwezig moeten zijn tijdens de piekperiode en maak afspraken over vakantie opnemen in deze tijd.
  2. Overwerk, flexibele tijden Is het extreem druk? Kijk dan met elkaar naar de individuele mogelijkheden voor tijdelijk overwerk en bekijk ook de mogelijkheden van flexibele begin- en eindtijden of goed ingewerkte inleenkrachten. Onverwacht werk kan dan beter worden opgevangen. Plan ook niet de hele agenda vol. Dan blijft er ruimte voor onverwachte en urgente vragen.
  3. Het wisselen van de banden is zwaar werk en kan belastend zijn voor de rug. OOMT heeft een gratis online training hoe met lichamelijke belasting om te gaan. De training duurt vijftien minuten.
  4.  Maak het werk zo licht mogelijk. Verminder het aantal keer dat iemand banden moet tillen of verklein de afstand van het tillen. Iedere meter die daarvoor afgelegd moet worden, kost tijd en energie. Mogelijke oplossingen zijn: houd de opslag zo dicht mogelijk bij de wisselplek. Liefst niet op een andere verdieping als er geen goede lift is. En leg de banden in één keer op de goede plek. Dit voorkomt het tussendoor verplaatsen van stapels banden. En gebruik hulpmiddelen.
  5. Probeer afspraken te spreiden. Neem actief contact op met uw klanten en plan de bandenwissels verspreid in de agenda. Plan de agenda niet te vol, hou ruimte over voor onverwachte en urgente vragen.
  6. Zorg van tevoren dat het benodigde materiaal in orde is. Onderhoud uw gereedschap goed, kijk of alles het nog doet en in voldoende mate aanwezig is.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring