Kandidaat-bestuursleden gezocht voor BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

Laatste update 22 oktober 2021 Leestijd: 4 min

De wereld van mobiliteit is volop in beweging en zeker bij onafhankelijke autobedrijven gebeurt er veel. BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven doet er alles aan om in deze turbulente tijden een duurzame positie voor aangesloten bedrijven te creëren. Hoe kunnen we ondernemers daar vanuit BOVAG het beste bij helpen? Wilt u daar een steentje aan bijdragen? Meld u dan uiterlijk woensdag 10 november aan als nieuw bestuurslid.

Vanwege het aflopen van de bestuurstermijn van een bestuurslid is de afdeling op zoek naar enthousiaste en gedreven kandidaat-bestuursleden. 

Wat houdt het in?

Als bestuurslid van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven denkt u mee over de koers van BOVAG als vereniging, als lobbyist en als keurmerk voor ondernemers. U zit bovenop wat er gebeurt bij BOVAG en bent betrokken bij ontwikkelingen binnen de mobiliteitssector. Het bestuur bestaat uit echte rasondernemers van verschillende soorten onafhankelijke bedrijven. Ze inspireren elkaar onderling en zorgen voor verbinding met andere BOVAG-leden. De bestuursfunctie vergroot uw netwerk en uw deskundigheid in de mobiliteitsbranche. Kortom, meewerken in het bestuur levert u gegarandeerd een leerzame tijd op. 

Hoeveel tijd kost het?

Bestuursleden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven nemen elke zes weken deel aan een bestuursvergadering en mogelijk daaruit vloeiende werkzaamheden. Daarnaast zijn er af en toe andere bijeenkomsten, zoals een afdelingsconferentie, regiobijeenkomsten en het jaarcongres. 

Profielschets

De afdeling BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven is op zoek naar ondernemers die kunnen denken vanuit het branchebelang, open staan voor nieuwe ideeën, graag kennis willen delen en het leuk vinden om te inspireren en geïnspireerd te worden. Spreekt dit u aan en past u binnen het onderstaande profiel? Dan is de bestuursfunctie wellicht iets voor u! 

1. Kennis en kunde

 • Is eigenaar van een autobedrijf en met dit autobedrijf aangesloten bij BOVAG;
 • heeft kennis van de markt uit eigen ervaring, is een actief ondernemer midden in zijn/haar carrière;
 • heeft als ondernemer voldoende kennis van aftersales en/of sales;
 • denkt op hoofdlijnen en vanuit het ledenbelang maar controleert ook stevig;
 • kijkt naar de lange termijn en het belang van de totale branche, vanuit gezond eigen belang: wanneer (de perceptie van anderen bij) zijn eigen belang zijn rol als bestuurder in de weg zit, neemt hij afstand;
 • realiseert zich dat besturen iets anders is dan ondernemen en managen;
 • deelt de zes belangrijke speerpunten van de onafhankelijke autobedrijven.

2. Persoonlijkheid

 • Kan met mensen van verschillende niveaus omgaan, met name door authentiek zichzelf te zijn;
 • heeft gevoel voor processen, is in staat deze te sturen/begeleiden met goede timing;
 • kan initiatieven nemen en de toon zetten, maar ook een ander de eer laten, gericht op het doel van het totale bestuur;
 • is gedreven om het onafhankelijk autobedrijf verder te helpen;
 • heeft een eigen oordeel, is geen meeprater, is soms lastig maar altijd positief;
 • denkt en handelt vanuit een constructieve samenwerking met de werkorganisatie van BOVAG;
 • is bereid kennis te delen en ook zichzelf te ontwikkelen.

Reageren

Spreekt deze bestuursfunctie u aan? Reageer dan uiterlijk woensdag 10 november a.s. door uw motivatie en cv naar autobedrijf@bovag.nl te mailen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard ten Buuren (voorzitter BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven) via (06) 51 07 09 03. U kunt ook contact opnemen met Hans Joosten (branchemanager BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven) via (06) 22 17 67 70. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring