BOVAG Energiesystemen en Revisie krijgt nieuwe voorwaarden; geef uw input

Laatste update 29 oktober 2021 Leestijd: 4 min

Het gezamenlijke bestuur van BOVAG Revisiebedrijven en VIV werkt aan nieuwe algemene leverings- en betalingsvoorwaarden die vanaf 2022 gaan gelden. De zakelijke en particuliere voorwaarden voor de verkoop van goederen en diensten zijn inhoudelijk sterk gewijzigd. BOVAG hoort graag wat u mening is over deze nieuwe voorwaarden . U kunt uw input vóór 15 november doorgeven. Op 18 november buigt het gezamenlijke bestuur van BOVAG Revisiebedrijven en VIV zich dan opnieuw over deze voorwaarden.

De VIV houdt op 31 december 2021 op te bestaan en VIV-leden kunnen zich aansluiten bij BOVAG. Met de komst van deze nieuwe groep leden binnen BOVAG, zijn de bestaande particuliere en zakelijke voorwaarden tegen het licht gehouden. Dat heeft in de volgende drie sets nieuwe concept-voorwaarden geresulteerd:

Zakelijke BOVAG-voorwaarden

Particuliere voorwaarden

Wat verandert er voor BOVAG-revisiebedrijven?

  1. Voor revisiebedrijven zijn de zakelijke voorwaarden van set 1 nieuw. BOVAG kent niet iets vergelijkbaars. Deze voorwaarden zijn alleen interessant als u onderhoudsabonnementen afsluit, wat waarschijnlijk in uw situatie niet aan de orde is. 
  2. De tweede set zakelijke voorwaarden, voor de koop van producten en diensten is een combinatie van de VIV-voorwaarden en zakelijke revisievoorwaarden, aangevuld met nieuwe elementen.
  3. De particuliere voorwaarden zijn vernieuwd en aangevuld met de wensen van restaurateurs (DCR). 

Wat verandert er voor VIV-leden?

  1. De zakelijke voorwaarden voor onderhoud die VIV-leden al kennen (genaamd VIV B) behouden dezelfde inhoud, er is alleen een BOVAG-look en -feel aangegeven. 
  2. De zakelijke voorwaarden voor verkoop van producten en diensten (genaamd VIV A) worden vervangen door de nieuwe voorwaarden van set 2 en zien er inhoudelijk anders uit. 
  3. De particuliere voorwaarden zijn nieuw voor wie lid was van VIV, en zijn alleen van toepassing als u zaken met een consument doet, wat in uw situatie niet vaak het geval zal zijn. 

Belangrijkste verschil: garantie

Het bestuur van BOVAG Revisiebedrijven heeft aangegeven dat het lastig is om BOVAG Garantie  te blijven geven. Revisie-activiteiten zijn namelijk steeds lastiger te verzekeren en men wil het risico verminderen. Dat betekent dat in de nieuwe particuliere en zakelijke voorwaarden voor de verkoop van producten en diensten geen commerciële BOVAG Garanties meer zijn opgenomen. Wettelijke garantie (non-conformiteit) blijft uiteraard wel bestaan, net als de wetten rondom het aannemen van werk. 

Geef uw input vóór 15 november

De afgelopen periode heeft een werkgroep aan de nieuwe voorwaarden gewerkt. Op 18 november wil het bestuur deze voorwaarden definitief vaststellen. Nadat ook het bestuur van BOVAG Dutch Car Restorers zijn akkoord heeft gegeven, komen de voorwaarden ook in PDF-formaat beschikbaar voor uw website en facturen. Het bestuur vindt het belangrijk om uw mening te horen over deze nieuwe voorwaarden, met name over set 2 en 3. Wilt u reageren? Dan kan dat door vóór maandag 15 november een mail te sturen naar branchemanager Wijnand de Geus via revisie@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring