viaBOVAG.nl wint online-prijs: slimste SEO

Laatste update 16 november 2021 Leestijd: 2 min

Website viaBOVAG.nl heeft de 'Friends of Search Award' gewinnen in de categorie SEO (search engine optimalisation). Dat betekent dat viaBOVAG.nl zijn online vindbaarheid het beste voor elkaar heeft, volgens de jury.

Juryvoorzitter Barry Adams meldt: “De jury vond de viaBOVAG.nl-case een uitstekend voorbeeld van innovatief denken en het toepassen van moderne technologie om SEO op grote schaal te automatiseren, met als gevolg een sterke groei van de website. Het is zeldzaam om een dergelijke combinatie van strategisch inzicht en geavanceerde technische implementatie te zien, en dat bracht deze case een stapje verder dan de andere genomineerden.”

ViaBOVAG.nl is in 2018 opgezet om BOVAG-leden een goede online positie te geven op het gebied van occasionverkoop, en ze minder afhankelijk te maken van andere onlie portals. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een mobiliteitsportaal waar veel meer producten en diensten van BOVAG-leden worden aangeboden, van e-bike tot camper. Begonnen als new kid on the block tussen gevestigde occasionwebsites, verwelkomt viaBOVAG inmiddels 2,5 miljoen bezoekers per maand. Met dank aan gelauwerde slimme search engine optimalisation dus.

Robert Veltkamp, als manager online marketing bij viaBOVAG.nl verantwoordelijk voor de  succesvolle SEO-strategie: "Als nieuwkomer proberen we nét wat slimmer te zijn om de bezoekers naar ons platform te krijgen. We hebben in deze toffe case heel snel teksten weten te schrijven, dit hebben we onder meer gedaan met behulp van Machine Learning modellen voor de taal. Zo hebben we een besparing van 500 uur schrijven gerealiseerd, tegelijkertijd hebben we twee keer zoveel SEO-verkeer naar het platform weten te behalen. En dit heeft uiteindelijk veel leads opgeleverd voor onze BOVAG-ondernemers. Heel gaaf dat dit bekroond wordt en ben enorm trots op het Online Marketing team voor deze innovatie!”

De Friends of Search Awards zijn een initiatief van brancheverenigingen DDMA en VIA Nederland.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring