Nieuwe klanten binnenhalen? Vertel over de BOVAG Caravantraining!

Laatste update 04 november 2021 Leestijd: 3 min

Wilt u aarzelende kopers over de streep trekken? Of wilt u klanten helpen onbezorgd op reis te gaan met hun caravan? Promoot dan ook de BOVAG Caravantraining onder uw klanten en deel de folder uit!

De BOVAG Caravantraining bereidt deelnemers aan de hand van praktische en theoretische vaardigheden voor op een veilige reis met de caravan. In een halve dag krijgt een caravangebruiker alle essentiële technieken uitgelegd én oefent die samen met een BOVAG-rijinstructeur de belangrijkste manoeuvres en verkeerssituaties. Deelnemers gaan na de training met meer vertrouwen op pad.

Enorme potentie

De BOVAG Caravantraining heeft enorme potentie voor u als caravanbedrijf. Dat blijkt onder andere uit de grote belangstelling op de in oktober gehouden Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht. Maar liefst 120 kampeerders probeerden een caravantraining uit en dat had makkelijk het viervoudige kunnen zijn. Vooral jonge gezinnen en echtparen die vanwege corona de charme van kamperen hebben (her)ontdekt waren geïnteresseerd. Zij hebben een caravan gekocht of besteld, maar gaven aan tegen het rijden op te zien omdat ze er geen (of weinig) ervaring mee hebben. Dat geldt ook voor potentiële kopers. 

Trek uw klant over de streep

“De populariteit van de caravantraining op de KCJ en de gesprekken die we met kampeerders voerden, maken duidelijk dat er best veel onzekerheid bestaat over het rijden met een caravan”, signaleert Maarten Mastop, branchemanager BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. “Met de BOVAG Caravantraining kunt u klanten helpen die onzekerheid weg te nemen, zodat zij met meer met meer plezier eropuit trekken. Mogelijk trekt u zelfs potentiële kopers met de training over de streep. We raden u dan ook aan om de BOVAG Caravantraining vanaf dit najaar te promoten.”

Folders

Voor de promotie kunt u gebruikmaken van de folders over de BOVAG Caravantraining, die we u eerder dit jaar hebben toegestuurd. De folders verwijzen naar https://www.bovag.nl/caravantraining, waar belangstellenden meer informatie kunnen vinden over de training en eenvoudig een rijschool bij hun in de buurt vinden die deze aanbiedt.

Samenwerken 

Al ruim dertig BOVAG-rijscholen verspreid over het hele land bieden de training aan en zullen vanaf januari weer nieuwe trainingen inplannen. Dat is het moment dat kampeerders weer beginnen met het plannen weekendjes en vakanties voor het voorjaar en de zomer. Ook worden in die periode de nieuwe caravans afgeleverd die in dit najaar gekocht zijn. Wellicht kunt u contact met een rijschool zoeken, zodat u een samenwerking op kunt zetten. Wilt u weten welke rijschool bij u in de buurt meedoet? Ga naar https://www.bovag.nl/caravantraining.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer folders ontvangen? Mail dan naar caravancamper@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring