Mondkapjes weer verplicht en vanuit CBR ook tijdens theorie-examen

Laatste update 02 november 2021 Leestijd: 2 min

De mondkapjes moeten weer op vanaf zaterdag 6 november. Dat geldt voor alle contactberoepen en daarmee ook voor rijscholen. Dus tijdens rijlessen moeten alle inzittenden een mondkapje dragen. Dat maakte demissionair premier Rutte vanavond bekend tijdens de coronapersconferentie.

Het dragen van een mondkapje moet ook in publieke ruimten en op doorstroomlocaties. Dat betekent dat bezoekers en medewerkers van alle locaties van het CBR een mondkapje op moeten wanneer zij binnen zijn. Leerlingen en examinatoren moeten daarnaast bij zowel het theorie-examen als bij het praktijkexamen een mondkapje dragen. Ook met deze maatregel mogen rijinstructeurs nog altijd niet meerijden met praktijkexamens. Dat is een aanvullende maatregel van het CBR en geldt op dit moment nog voor alle categorieën rijbewijzen.

Het inmiddels bekende coronaprotocol voor rijscholen zal aan deze nieuwe maatregelen worden aangepast en later deze week beschikbaar komen. 

Downloads

Om iedereen te helpen herinneren aan de nieuwe maatregel, kunt u gebruik maken van onderstaande posters. Downloaden, printen, ophangen; is het meteen voor iedereen duidelijk!

    No data found

Minder theorie-mogelijkheden CBR

Om te kunnen inspelen op de komende maatregelen had het CBR eerder deze week al rekening gehouden met minder theorieplaatsen na de persconferentie. Het CBR heeft beloofd weer op te schalen wanneer blijkt dat de groepsgrootte met mondkapjes wel hetzelfde mag blijven.

Vragen?

Heeft u vragen over deze nieuwe maatregelen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring