Lukt het met de eindejaarsgesprekken?

Laatste update 05 november 2021 Leestijd: 2 min

De meeste eindejaarsgesprekken met medewerkers zult u logischerwijs in de komende maand houden. Veel leidinggevenden en medewerkers zien hier tegenop. BOVAG en OOMT hebben daarom tips en adviezen over hoe u zo’n gesprek op een goede manier kunt voeren.

Op mijn.BOVAG.nl/gesprek vindt u hier meer informatie over. Het eindejaarsgesprek zou niet op zichzelf moeten staan, maar zou een onderdeel moeten zijn van een gesprekscyclus. Idealiter start u het jaar met een planningsgesprek waarin u samen met de medewerkers doelen bepaalt. U kunt afspreken om dit tussentijds door het jaar heen te monitoren en het jaar af te sluiten met een evaluatie waarbij u samen kijkt welke doelen wel en niet zijn behaald, wat het resultaat is en de achtergrond.

Op dezelfde pagina vindt u ook een link naar de workshop ‘Het functioneringsgesprek beter, makkelijker en leuker’ wat OOMT vorig jaar hield. Meedoen kan niet meer, maar terugkijken wel. Op 9 december houdt OOMT een workshop over 'het goede gesprek' waar u zich nog wel voor kunt inschrijven. Tot slot geven we u elf tips voor het goed aanpakken van zo’n gesprek. Praktisch en direct toe te passen.

Dus gaat u nog aan de slag met functioneringsgesprekken, neem dan even een kijkje op mijn.bovag.nl/gesprek.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring