Deadline aanvragen vaststelling NOW 1 verlengd 

Laatste update 09 november 2021 Leestijd: 2 min

Omdat het UWV van ongeveer 9.500 werkgevers nog geen vaststellingsaanvraag heeft ontvangen, wordt de deadline verlengd. Deze werkgevers krijgen tot uiterlijk 9 januari 2022 om alsnog de aanvraag in te dienen. De mogelijkheid om een definitieve berekening voor de eerste NOW-aanvraagperiode in te dienen bij het UWV lag vóór de verlenging op 31 oktober 2021.

Er zijn omstandigheden denkbaar waardoor werkgevers de deadline niet gehaald hebben, aldus staatssecretaris Wiersma (SZW) in een kamerbrief. De meeste werkgevers hebben overigens hun vaststellingsaanvraag op tijd ingediend. 

Werkgevers die nog geen vaststellingsaanvraag hebben ingediend, ontvangen op korte termijn een formele laatste herinnering van het UWV. Zij krijgen daarmee nog één mogelijkheid om aan de verplichtingen te voldoen. Uiterlijk op 9 januari 2022 moeten zij alsnog de vaststellingsaanvraag ingediend hebben.  

Er is ook een groep werkgevers die voor 31 oktober jl. bij het UWV heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben voor het indienen van een derden- of accountantsverklaring. Zij krijgen daarvoor 14 weken aanvullend de tijd en moeten uiterlijk 6 februari 2022 de complete vaststellingsaanvraag indienen. 

Vragen? 

Heeft u vragen over de definitieve vaststelling van NOW? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring