Tellerstandenregistratie: grens van 150 euro verdwijnt per 1 juli

Laatste update 27 mei 2021 Leestijd: 2 min

De overheid pakt fraude met kilometertellerstanden aan. Zo moeten de tellerstanden van motorvoertuigen vaker worden geregistreerd. Per 1 juli moeten alle tellerstanden bij reparatie, onderhoud of bandenwissel doorgegeven worden en niet pas vanaf 150 euro.

De Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT), waar BOVAG deel van uitmaakt, zet zich al jaren in om tellerfraude te bestrijden. VAT heeft zich ook ingezet voor het schrappen van de grens van 150 euro. Martin Huisman, voorzitter VAT: "Er worden zo meer tellerstanden doorgegeven aan RDW. Bovendien merkten we dat de grens van 150 euro in de praktijk soms onduidelijkheid opleverde over welke werkzaamheden wel en niet geregistreerd moesten worden. De verlaging naar nul euro geeft duidelijkheid. De verplichte registratie geldt overigens niet voor balieverkoop. Alleen als de auto fysiek in de werkplaats komt en er een werkorder aangemaakt wordt."

Zo min mogelijk last

VAT is namens de mobiliteitsbranche in gesprek gegaan met RDW en softwareleveranciers voor de praktische inrichting. Huisman: "De insteek is om te zorgen dat het autobedrijf er zo min mogelijk last van heeft. Softwarepakketten gaan de tellerstanden automatisch doorgeven aan RDW, wat betekent dat u als autobedrijf niet extra’s hoeft te doen." Let wel op: u blijft als autobedrijf wel verantwoordelijk voor een juiste tellerstandenregistratie, controleer dus of uw softwarepakket op 1 juli gereed is. Autobedrijven ontvangen een brief van RDW met meer informatie. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring