Goed nieuws: Showroom en winkels open voor meer klanten

Laatste update 28 mei 2021 Leestijd: 2 min

U mag weer één klant per 10m2 in uw winkel of showroom ontvangen vanaf 5 juni. Dát betekenen de versoepelingen voor onze branche die vanavond zijn aangekondigd door demissionair premier Rutte tijdens de persconferentie. BOVAG heeft zich hard gemaakt voor deze specifieke versoepeling en is er dan ook erg blij mee. Ook een kopje koffie aanbieden aan uw klanten is weer toegestaan mits er zitplaatsen zijn voorzien.

Het maximum aantal klanten wordt bepaald door het winkeloppervlak. Let op: in de telling van het aantal vierkante meters gaat het uitsluitend om winkel/showroomruimte en niet om de oppervlakte van werkplaats of magazijn. Uitgangspunt is één klant per 10 m2, kinderen tot en met twaalf jaar worden niet meegeteld. Tot 5 juni moet er nog een maximum van 1 klant per 25 m2 worden aangehouden. Ook koopavonden zijn weer toegestaan. 

Zorgvuldigheid belangrijk

Ook met deze stap in de versoepelingen moeten we zorgvuldig omgaan. BOVAG adviseert daarom zo nauwkeurig mogelijk de maatregelen na te leven en hierop te acteren. Het is aan te bevelen om een ‘actief’ deurbeleid te voeren, zodat coronamaatregelen in uw winkel of showroom worden opgevolgd. 

Deze coronaregels gelden vanaf 5 juni 2021 tot en met minstens 30 juni 2021. 

Protocol en posters

Het protocol voor de mobiliteitsbranche zal aan de hand van de aanpassingen worden geüpdatet. BOVAG brengt u op de hoogte wanneer de nieuwe versie klaar is en te downloaden van deze website. Hieronder vindt u posters die u kunt gebruiken in uw winkel en showroom om de richtlijnen en werkwijze te communiceren. Deze posters zijn onveranderd sinds 28 april.Lees de volledige informatie over deze stap op de website van de Rijksoverheid.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring