Regel vóór 1 juli uw bijzonder uitstel van belastingbetaling

Laatste update 07 mei 2021 Leestijd: 2 min

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. 

De Belastingdienst ziet dat er ondernemers zijn waarvan hun bijzonder uitstel van betaling afloopt, maar die niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. Als dit voor u geldt, is het advies om uiterlijk 30 juni verlenging aan te vragen.

Vraag om verlenging of doe de eerste aanvraag

Loopt uw regeling af per 1 juli en twijfelt u of u tot 1 juli aan uw nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Verleng dan ook het uitstel. Ook als u nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kunt u dat doen tot en met 30 juni. In beide gevallen ontvangt u vóór 1 oktober 2021 een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling voor deze belastingschuld. U kunt deze aflossen van 1 oktober 2021 tot 1 oktober 2024.

U kunt het bijzonder uitstel van betaling verlengen of aanvragen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. U vindt hier ook de voorwaarden voor verlengen.

Gevolgen bij niet verlengen

Als u ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en uw belastingen niet op tijd betaalt, voldoet u niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En moet u deze belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betalen. Kijk op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel voor meer informatie. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Mogelijke veranderingen

Het is mogelijk dat de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog wordt aanpast, zo heeft BOVAG samen met MKB-NL al ingezet op een verdergaande spreiding voor terugbetaling dan de huidige 36 maanden. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u de meest actuele informatie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring