Winkel en showroom verder open: poster en veelgestelde vragen

Laatste update 17 maart 2021 Leestijd: 5 min

Winkels die groter zijn dan 50m2 mogen vanaf 16 maart meer personen op afspraak ontvangen. Er is één klant per 25 m2 toegestaan, met een maximum van 50 personen. BOVAG stelde deze verruiming al eerder voor in de eigen routekaart en is blij dat het demissionair kabinet ondernemers hierin tegemoet komt. Let op: in de telling van het aantal vierkante meters gaat het uitsluitend om winkel/showroomruimte en niet om de oppervlakte van werkplaats of magazijn. 

Demissionair premier Mark Rutte kondigde de aanpassing voor het winkelen op afspraak aan tijdens de persconferentie op maandag 8 maart. De overige regels blijven hetzelfde: een bezoek moet minimaal tien minuten duren en de afspraak moet minimaal vier uur van tevoren zijn gemaakt.

Winkels en showrooms die kleiner zijn dan 50m2 mogen nog steeds maximaal twee klanten op afspraak verwelkomen. Rutte liet ook weten dat de avondklok wordt verlengd tot en met 31 maart 04.30 uur. 

Poster

De nieuwe regels zijn verwerkt in een nieuwe BOVAG-poster die u kunt gebruiken in uw showroom of winkel of die u kunt meesturen bij het maken of bevestigen van een afspraak. Download hieronder de poster.

    No data found

Veelgestelde vragen over verruiming winkelen op afspraak


De volgende persconferentie over de coronamaatregelen volgt op 23 maart. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring