RDW: aanpassen voertuiggewicht kan nu online

Laatste update 23 maart 2021 Leestijd: 2 min

In het kentekenregister is het nu mogelijk om de massa van een voertuig online aan te passen. De aanvraag ervan doet u via een webformulier op de website van RDW. Dankzij deze digitalisering kunnen aanpassingen sneller afgehandeld worden en het is beter voor het milieu. RDW vraagt bedrijven en personen geen papieren formulieren meer te gebruiken. 

Het webformulier is te vinden op de website van RDW, op de pagina ‘Gewicht aanpassen’. U kunt daar de gegevens invullen en scans toevoegen van gevraagde documenten. Op deze pagina vindt u ook de voorwaarden en kosten.

Bewijs of keuring

Tijdens de levensloop van een voertuig kan het nodig zijn om de toegestane maximum massa van een voertuig in het RDW-register aan te passen. Bijvoorbeeld omdat men met de bedrijfswagen met een zwaardere lading wil rijden. Of omdat men wil opslaan in het register dat de aanhanger met belading maximaal 750 kilo is. Daar verbindt de RDW voorwaarden aan, zoals het opsturen van bewijs of een keuring. Deze documenten kunt u nu online indienen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring