Raad van State: vergunningsplicht autoverhuur Tilburg niet geldig

Laatste update 05 maart 2021 Leestijd: 2 min

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bepaald dat de vergunningsplicht voor autoverhuurbedrijven in Tilburg niet geldig is, omdat die onvoldoende is gemotiveerd en daardoor niet aan de eisen van de vergunningsplicht voldoet. De opgelegde dwangsommen zijn niet geldig en de dwangsom- en invorderingsbesluiten zijn daarom vernietigd.

Wat er met de huidige verleende vergunningen in Tilburg gaat gebeuren is onduidelijk. De gemeente geeft aan dat ze zich gaat beraden. BOVAG gaat onder meer met de gemeente Tilburg in gesprek om te bezien wat Tilburg gaat doen: repareren van de vergunningsplicht voor autoverhuurbedrijven of niet? En wat dat betekent voor autoverhuurondernemers in Tilburg en voor andere gemeenten die aan een vergelijkbaar vergunningstelsel werken of al hebben ingevoerd.

Malafide

BOVAG erkent de onderliggende problematiek: er zijn malafide autoverhuurbedrijven actief die de onderwereld van dienst zijn. En dat die aangepakt moeten worden, dat het kaf van het koren moet worden gescheiden, staat als een paal boven water. BOVAG heeft daarbij altijd gepleit voor een landelijke aanpak, met landelijke (vergunnings)regels. Om te voorkomen dat er een lappendeken van regels en vergunningen zou ontstaan. Wat BOVAG betreft is dat nog steeds de beste aanpak.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring