Gratis trainingsdagen voor BBL-leerlingen

Laatste update 26 maart 2021 Leestijd: 2 min

Eerstejaars BBL-leerlingen kunnen dit jaar meedoen aan vier gratis trainingsdagen. Deze stimuleringsmaatregel is in de onlangs afgesloten CAO Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven overeengekomen.  Hiermee willen werkgevers en vakbonden bedrijven aanmoedigen om ondanks de coronacrisis toch nieuwe leerwerkplekken te creëren. 

Door de coronacrisis is er een nijpend te kort aan leerwerkplekken. Diverse organisaties waaronder BOVAG luidden hier al de noodklok over onder andere op 26 maart in een ingezonden brief aan het Algemeen Dagblad. Hiermee proberen we leerlingen voor de mobiliteitsbranche te behouden voor nu maar zeker ook voor in de toekomst. Daarom komen we met een ‘kickstart’: Nu een leerling aannemen die vier gratis trainingsdagen met zich meebrengt, levert u als werkgever een extra kracht op met specifieke kennis die direct op de werkvloer is te gebruiken.

De gratis trainingsdagen worden aangeboden voor zowel autobedrijven als truck- en tweewielerbedrijven en zijn in te zetten voor BBL-leerlingen in het eerste jaar. Ze gaan over: basisvaardigheden auto-, fiets -of trucktechniek voor de nieuwkomers en trainingen voor meer gevorderde studenten op het gebied van onder meer elektra, voertuigmanagement, brandstofsystemen of E-bikes. Ondernemers die zijn aangesloten bij OOMT kunnen van dit aanbod gebruikmaken gedurende de looptijd van de cao MvT dus tot en met 31 maart 2022.

Kijk op de website van OOMT voor meer informatie over deze vier gratis trainingsdagen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring