Caravans met BOVAG Onderhoudsbeurt voldoen aan criteria RCN Vakantieparken

Laatste update 17 maart 2021 Leestijd: 2 min

Caravans met een recent uitgevoerde BOVAG Onderhoudsbeurt voldoen aan de verplichte keuring van RCN Vakantieparken. Deze organisatie met negen campings in Nederland heeft dit jaar een keuring voor vaste gasten ingevoerd, om de veiligheid van kampeermiddelen te waarborgen. BOVAG is in gesprek gegaan met RCN Vakantieparken omdat de BOVAG Onderhoudsbeurt zich richt op dezelfde elementen als de RCN-keuring. Met een positieve uitkomst: gasten kunnen deze keuring bij hun vertrouwde BOVAG-bedrijf laten uitvoeren. 

Eind vorig jaar kreeg BOVAG verschillende signalen dat consumenten zich bij BOVAG-bedrijven hadden gemeld, om hun caravans te laten keuren volgens een afgeleide van de NEN 8025. Deze keuring heeft RCN Vakantieparken sinds 1 januari 2021 ingevoerd voor vaste gasten. Het is verplicht voor gasten met een seizoenplaats en moet minimaal één keer in de drie jaar uitgevoerd worden. 

Gas en elektra

Achterliggende reden van de invoering is dat RCN Vakantieparken streeft naar een veilige kampeeromgeving voor gasten. De nadruk ligt bij de keuring op het gassysteem en elektra. Dit zijn elementen die standaard in de BOVAG Onderhoudsbeurt worden meegenomen. Daarom is BOVAG in gesprek gegaan met RCN om een erkenning te krijgen voor de BOVAG Onderhoudsbeurt.

BOVAG Onderhoudsbeurt voldoet

RCN Vakantieparken bevestigde deze week dat de BOVAG Onderhoudsbeurt voldoet aan de door RCN vastgestelde criteria. Dit betekent dat gasten van RCN de keuring bij het vertrouwde adres, uw BOVAG-bedrijf dus, kunnen laten uitvoeren.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring