Wijziging in NOW 4-regeling: introductie omzetverliesplafond

Laatste update 01 juli 2021 Leestijd: 2 min

Het kabinet heeft een wijziging aangebracht in de NOW 4-regeling die ingaat op 1 juli 2021. Dat is op 29 juni bekendgemaakt in een Kamerbrief. Ondanks dat bedrijven nog te maken hebben met basismaatregelen, zijn veel contactbeperkende maatregelen versoepeld. Daarom heeft het kabinet besloten een omzetverliesplafond te introduceren in de NOW.

Door versoepeling van de contactbeperkende maatregelen is volledig omzetverlies ten opzichte van 2019 namelijk niet meer te verwachten. De aanpassing in de NOW-regeling houdt in dat het maximaal op te geven omzetverlies waarmee bij het bepalen van de hoogte van de subsidie gerekend wordt in de NOW-regeling, over het derde kwartaal van dit jaar wordt begrensd op 80%. Ook als een bedrijf daadwerkelijk meer dan 80% omzetverlies heeft geleden, mag bij de aanvraag van de NOW voor het derde kwartaal maximaal 80% omzetverlies opgegeven worden. Dit geldt zowel voor het voorschot als voor de uiteindelijke vaststelling.
 
Het subsidiepercentage voor de loonkosten van 85% blijft overigens intact. Ook blijft het minimale omzetverlies op 20% staan. Voor bedrijven met een omzetverlies tussen de 20 en 80% verandert er dus niets ten opzichte van de eerdere NOW-regelingen.

Wanneer gaat de wijziging in?

De wijziging moet nog verwerkt worden in de regeling voor de NOW 4. Deze regeling geldt van 1 juli 2021 tot en met 30 september 2021. Vanwege de aanpassing zal het loket voor de voorschot-aanvragen bij het UWV ook later openen dan gepland. Wanneer dit precies is, is nog niet bekendgemaakt.

Vragen?

Heeft u vragen over de NOW 4-regeling? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring