Webinar 6 juli: zo voldoet u aan de nieuwe norm ‘vlakke vloeren’ voor APK 2

Laatste update 11 juni 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG organiseert samen met de RDW een webinar over de nieuwe apk-norm vlakke vloeren, die 1 januari 2022 ingaat. Momenteel wordt zo’n dertig procent van de werkplaatsvloeren afgekeurd. Hoe zorgt u dat u voldoet aan de norm, en voorkomt u onaangename verrassingen en onnodige hoge kosten? Op 6 juli wordt u in één uur bijgepraat, en kunt u ook vragen stellen. 

RDW scherpt de richtlijnen voor de dimlichtcontrole bij de apk aan, zodat ze nauwkeuriger zijn voor de moderne lichttechniek van personenauto’s. Begin dit jaar zijn de eisen voor koplamptestapparatuur aangescherpt, en per 1 januari 2022 gelden er nieuwe eisen voor de ondergrond. Een scheve vloer of hefbrug die niet waterpas is afgesteld heeft namelijk ook effect op het meetresultaat. De RDW controleert nu al de vloer en hefbrug bij zijn bedrijfsbezoek en ziet dat een gedeelte niet voldoet. 

Zorg dat u goed voorbereid bent en volg het webinar voor APK 2 (lichte voertuigen) op 6 juli van 14.00 tot 15.00 uur. Het is ook mogelijk om het webinar later terug te kijken.

Meld u hier aan voor het webinar

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring