TVL voor starters nu geopend

Laatste update 01 juni 2021 Leestijd: 2 min

Ondernemers die tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020 zijn gestart met hun bedrijf komen nu in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Zij kunnen alsnog een aanvraag doen voor het eerste kwartaal van 2021. Deze groep ondernemers viel eerder buiten de boot, omdat ze nog geen omzet hadden in de referentieperiode of op 15 maart 2020 nog niet bij de Kamer van Koophandel stonden ingeschreven. Het kabinet heeft een bedrag van 90 miljoen euro uitgetrokken. De deadline voor de aanvraag is 12 juli 17.00 uur. 

Startende ondernemers kunnen de vergoeding voor het eerste kwartaal aanvragen via het RVO-loket. Dit kan tot uiterlijk maandag 12 juli, 17.00 uur.

Om de Tegemoetkoming Vaste Lasten te krijgen, moet de onderneming wel aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • Aantoonbaar omzetverlies van dertig procent of hoger in het eerste kwartaal van 2021. Dit wordt vergeleken met de omzet van het derde kwartaal van 2020. 
  • Het bedrijf is niet verbonden aan óf onderdeel van een andere onderneming en daarmee onderdeel van een bestaande groep.
  • Nieuw geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel in de periode van 1 oktober 2019 tot en met 30 juni 2020.
  • Gevestigd in Nederland, maar niet op het huisadres. Voor bijvoorbeeld rijinstructeurs gelden uitzonderingen.
  • De hoofdactiviteit van de onderneming heeft ten minste 1.500 euro vaste lasten per kwartaal, en de onderneming heeft een SBI-code.
Meer informatie over de TVL voor starters

Ook voor het tweede kwartaal van 2021 komen starters in aanmerking voor de TVL, maar wanneer het aanvraagloket opent is momenteel nog niet bekend.

Vraag hier de TVL voor startende ondernemingen aan

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring