Gratis financieel advies collectieve RVU-regeling

Laatste update 10 juni 2021 Leestijd: 2 min

Bent u een werkgever met een motorvoertuigen- of tweewielerbedrijf en heeft u medewerkers in dienst die in aanmerking komen voor de collectieve RVU-regeling? Dan kan de Stichting RVU uw medewerkers kosteloos helpen met financieel advies wanneer zij twijfelen of ze deel willen nemen aan de regeling. 

In de cao MvT is een collectieve RVU-regeling afgesproken waardoor medewerkers die drie jaar voor de AOW-leeftijd zitten eerder kunnen stoppen met werken. De medewerker krijgt maximaal drie jaar lang, tot aan de AOW-leeftijd, een maandelijkse RVU-uitkering ter hoogte van de AOW-uitkering. De medewerker moet hiervoor stoppen met werken en geen betaald nieuw werk meer beginnen. 

Meer informatie over de collectieve RVU-regeling op deze website en op de website mvtrvu.nl

Gratis financieel advies voor medewerkers 

Stoppen met werken net voordat iemand de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, is niet niks. Daarom hebben sociale partners geregeld dat medewerkers die overwegen om aan de RVU-regeling deel te nemen, kosteloos financieel advies kunnen krijgen van een deskundige. Zij kunnen een aanvraag indienen via de website van de Stichting RVU. De stichting brengt de medewerker vervolgens in contact met een externe financiële adviseur waar de medewerker kosteloos advies kan inwinnen. In dit advies worden alle relevante zaken betrokken. 

Daarnaast kunnen de adviseurs van PMT berekenen wat het betekent voor de hoogte van de pensioenuitkering wanneer de medewerker de RVU-uitkering eventueel wenst aan te vullen met vroegpensioen. Het pensioen gaat daardoor deels eerder in. Dit betekent een lagere uitkering omdat de medewerker korter pensioen opbouwt en er langer gebruik van maakt. Medewerkers kunnen ook contact opnemen met het pensioenfonds PMT via de website wanneer zij hier meer informatie over willen ontvangen. 

Vragen? 

Heeft u vragen over de collectieve RVU-regeling? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring