Geen verplichting van mondkapjes en meer klanten welkom in uw bedrijf

Laatste update 18 juni 2021 Leestijd: 3 min

Mondkapjes zijn vanaf 26 juni niet meer verplicht en in winkels en showrooms mag u 1 klant per 5m2 ontvangen. Daarnaast is het voor tankstations weer mogelijk om tijdens de volledige openingstijden eten en drinken te verkopen en ook mogen klanten het ter plekke nuttigen. De versoepelingen die demissionair premier Rutte vrijdagavond 18 juni aankondigde, gaan verder dan de eerder aangekondigde stap vier van de routekaart. 

Het einde aan de verplichting een mondkapje te dragen, gaat wel samen met het in achtnemen van de anderhalve meter afstand houden. In uw winkel of showroom is het dragen van mondkapjes dus niet meer nodig, ook niet achter de balie. Alleen in het openbaar vervoer of op andere plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet mogelijk is, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Voor contactberoepen is het een advies om een mondkapje te blijven dragen.

Vanaf 26 juni mag u 1 klant per 5m2 ontvangen in uw winkel of showroom waar dat nu nog per 10m2 geldt. Heeft u een horeca-voorziening? Dan mag deze weer volledig open, wel met inachtneming van de anderhalve meter, gezondheidscheck en placering. Als u een evenement wilt organiseren, dan mogen eendaagse evenementen weer. De vergunning plichtige evenementen mogen weer vanaf 30 juni. Meerdaagse evenementen mogen nog niet. De anderhalve meter-regel mag overigens worden losgelaten bij een evenement als alle klanten of gasten in de corona-app kunnen laten zien dat zij gevaccineerd of getest zijn.

Thuiswerken

Ook de regel ‘thuiswerken tenzij’ gaat er per 26 juni vanaf en wordt: Werknemers die nu nog thuis werken, mogen in overleg met hun werkgever maximaal de helft van hun tijd ook op kantoor werken. Op kantoor geldt altijd de anderhalvemeterregel, ook in de lift of de kantine. Het kabinet roept op om op rustige dagen te reizen en zoveel mogelijk buiten de spits naar kantoor te gaan.

Eventuele volgende stappen verwachten we half augustus. Hiervan stellen we u uiteraard direct op de hoogte. Het coronaprotocol zal begin volgende week aangepast worden.

Alles-open-op-anderhalve-meter.png


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring