BOVAG stapt in MONO Zakelijk (en gratis webinar voor BOVAG-werkgevers)

Laatste update 11 juni 2021 Leestijd: 3 min

Misschien heeft u de MONO-commercial wel eens gezien op televisie? De MONO-campagne van het ministerie van IenW (en partners) pleit ervoor om de mobiele telefoon op stil te zetten als we onderweg zijn. Omdat een groot deel van de weggebruikers bestaat uit zakelijk verkeer, is de koepel ‘Kom Veilig Thuis’ ook MONO Zakelijk gestart. Een initiatief dat werkgevers, verzekeraars en leasemaatschappijen betrekt om samen dit maatschappelijke probleem op te lossen. Wat kunt u als werkgever doen en waarom stapte BOVAG in MONO Zakelijk?

Deelnemen aan het verkeer én de smartphone gebruiken; die twee dingen gaan gewoon niet samen. Het groeiende aantal verkeersdoden door smartphonegebruik is daarvan het akelige bewijs. Daarom is de boodschap van MONO: of je nou op de fiets zit of in de auto, focus je op het verkeer en zet je telefoon voortaan op stil. Ongestoord onderweg is veiliger voor iedereen. Met deze MONO-boodschap hoopt het ministerie het aantal ongelukken en slachtoffers door telefoongebruik terug te dringen. 

MONO Zakelijk

Dit thema speelt ook bij werkgevers, aangezien een groot deel van de dagelijkse verkeersdeelnemers voor werk onderweg is. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het bieden van een veilige werkomgeving. Die verantwoordelijkheid heeft u niet alleen op de werkvloer, maar ook voor uw medewerkers die onderweg zijn. Vanachter het stuur vergaderen en berichten lezen is niet veilig en niet slim; even met de ogen of gedachten niet bij het verkeer en iedereen loopt risico op ongelukken. Ook zakelijke rijders kunnen beter MONO rijden; oftewel met de telefoon op stil. MONO Zakelijk werkt samen met werkgevers en partijen als leasemaatschappijen en verzekeraars aan bewustwording over veilig rijden. Simpelweg door daar consequenties én beloningen aan te koppelen, zoals voordeligere tarieven en voorwaarden. Hoe dit werkt, leest u op monozakelijk.nl

BOVAG ambassadeur van MONO

Als brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers (en werkgevers) die zich bezighouden met mobiliteit, pakken we als BOVAG onze rol. Daarom is BOVAG ook lid van de Veiligheidscoalitie. We zien het als onze verantwoordelijkheid om de MONO-boodschap mede uit te dragen en te helpen waar we kunnen. Rijscholen dragen natuurlijk bij, maar wat dacht u van de inzet van ADAS en andere technische mogelijkheden om verkeerveiligheid te verbeteren? Hoe BOVAG dit precies ziet, leest u in een interview met uw algemeen voorzitter Han ten Broeke en algemeen directeur Peter Niesink: BOVAG: technisch kan er veel meer, met geweldige voordelen voor verkeersveiligheid - MONO Zakelijk

Webinar Arbo-proof onderweg: 24 juni van 10:00-11:30 uur

Wilt u als werkgever ook met dit thema aan de slag? MONO Zakelijk geeft op 24 juni speciaal voor werkgevers een webinar. Sprekers zijn onder andere: Paul Zekhuis (AutoBinck Groep), John heller (Louwman Group) en Cora van Nieuwenhuizen (Minister van Infrastructuur en Waterstaat). Ook partijen als Interpolis, Bouwend Nederland, Picnic en TLN zijn van de partij. Interesse in dit webinar? Leden van BOVAG (en natuurlijk ook uw HR-medewerkers) kunnen gratis deelnemen. Meer informatie en aanmelden kan via deze website.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring