Bedrijven besparen jaarlijks tot € 100 per auto met goed opgepompte banden

Laatste update 09 juni 2021 Leestijd: 3 min

Autorijden met de juiste bandenspanning kan bedrijven jaarlijks tot wel € 100 per auto opleveren én is beter voor het klimaat. Toch rijdt meer dan 60% van de auto’s in Nederland rond met te zachte banden. Daarom lanceert het programma Kies de Beste Band ‘De teller loopt’. Deze online tool geeft bedrijven inzicht in hoeveel CO2 en geld zij kunnen besparen door autobanden op de juiste spanning te houden.

Bedrijven in heel Nederland kunnen gratis meedoen aan ‘De teller loopt’. Het hart van het initiatief is een digitale meter die registreert en visualiseert hoeveel geld en CO2 deelnemende bedrijven jaarlijks besparen door hun wagenpark met de juiste bandenspanning en banden met het beste bandenlabel te laten rijden. ‘De teller loopt’ geeft bedrijven ook tools om dit te doen, zoals een bandenpomp van Stichting Band op Spanning.

Elke 2 maanden checken

De helft van alle Nederlanders checkt de bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl minstens iedere 2 maanden wordt aanbevolen. Autorijden met de juiste spanning zorgt voor meer grip op de weg, minder brandstofverbruik, minder slijtage van de banden en voor meer rijcomfort. Als alle auto’s in Nederland met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, wordt per jaar zo’n 200.000 ton CO2 aan uitstoot bespaard. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Delft.

Meer weten?

Meer informatie over de juiste bandenspanning vinden bedrijven op www.geefjebandenlucht.nl. Het op spanning houden van banden is een mooi voorbeeld van ‘Iedereen doet wat’, dé campagne die Nederland in beweging brengt zelf duurzame maatregelen te nemen.

Over programma Kies de Beste Band

Programma Kies de Beste Band is een initiatief van een groot aantal partijen waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VACO, Koninklijke RAI Vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM, Band op Spanning, Milieu Centraal en VNA. Programma Kies de Beste Band stimuleert de bewustwording van het belang van de best mogelijke banden. Met de beste banden voor je voertuig rij je veiliger, zuiniger, schoner en stiller.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring