250.000ste auto krijgt certificaat '100% Onderhouden'  

Laatste update 25 juni 2021 Leestijd: 2 min

Deze week is de 250.000e auto voorzien van het certificaat '100% Onderhouden'. Dit certificaat garandeert een klant dat de auto volledig onderhoud genoten heeft volgens het voorgeschreven schema.

Joke van Rijswijk uit Rotterdam kwam woensdag 23 juni nietsvermoedend haar nieuwe Toyota Aygo halen bij autobedrijf Louwman in Ridderkerk. Wat zij vooraf niet wist, was dat zij ook het 250.000ste certificaat van 100% onderhouden in ontvangst mocht nemen. Vanwege die mijlpaal werd zij in het zonnetje gezet met een speciaal Rituals pakket voor persoonlijk “onderhoud”. 

Het 100% Onderhouden certificaat wordt gehanteerd op autowebsites. Kopers weten op die manier dat auto's met dit keurmerk geen achterstallig onderhoud hebben. Dat geeft ze extra zekerheid en dat vinden ze dan ook zeer aantrekkelijk, zo blijkt uit consumentenonderzoek. Sterker nog: ze zeggen bereid te zijn bijna 1000 euro meer neer te leggen voor een auto met dit certificaat (onderzoek VMS Insights 2017).

Inmiddels doet het merendeel van de Nederlandse autodealers mee, en ook steeds meer onafhankelijke BOVAG-autobedrijven zijn aangesloten bij het keurmerk 100% Onderhouden. In totaal gaat dit om bijna 2.000 adressen in Nederland. Zij staan onder toezicht van de Stichting 100% Onderhouden, die erop toeziet dat autobedrijven het keurmerk toekennen volgens de strikte normen. Een bedrijf dat deelneemt aan 100% Onderhouden kan zelf het keurmerk toekennen aan een auto die aan de eisen voldoet. De 100%-expert is speciaal opgeleid om te weten wanneer welk onderhoud nodig was aan een auto en bevoegd om de auto’s te beoordelen.

ANWB en BOVAG onderschrijven de doelstellingen van 100% Onderhouden.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring