Voorwaarden SEBA verruimd

Laatste update 09 juli 2021 Leestijd: 2 min

Om uitbetaling van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aan te vragen, hoeft een bedrijfsauto niet meer binnen vier maanden maar nu binnen zeven maanden te worden geleverd. Die periode is voor 2021 verlengd omdat de levertijden van de meeste elektrische bedrijfsauto’s oplopen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt. BOVAG is tevreden dat de overheid de signalen uit de markt heeft vertaald in een aanpassing van de regeling.

De verruiming naar zeven maanden geldt zowel voor nieuwe aanvragen als voor ondernemers die al een positieve beslissing op hun aanvraag hebben gekregen. Het geeft ondernemers een grotere kans om in 2021 een elektrische bedrijfsauto aan te schaffen. Levertijden van veel voertuigen zijn langer geworden door productieproblemen bij fabrikanten.

De tijdelijke verlenging geldt allen voor subsidies die in 2021 zijn verleend. De periode van zeven maanden gaat in op de verzenddatum van de ‘verleningsbeschikking’; de brief waarin u de subsidie krijgt toegezegd. Aanvraag voor uitbetaling kan worden gedaan nadat het voertuig is geleverd en op kenteken is gezet.

Kijk hier voor de volledige SEBA-regeling.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring