UWV werft rijinstructeurs, BOVAG pakt regie

Laatste update 23 juli 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG Rijscholen is uitvoerig in overleg met het UWV over de werving van kwalitatief hoogwaardige nieuwe rijinstructeurs. Daar is momenteel een tekort aan en voor de nabije toekomst wordt een grote uitstroom voorzien door onder andere vergrijzing.

BOVAG heeft in dit proces de regie genomen richting UWV om herhaling van de taferelen van ruim 10 jaar geleden te voorkomen, toen de sluizen wagenwijd open werden gezet en het tekort aan instructeurs plots veranderde in een overschot aan nieuwe rijschoolhouders. De gevolgen daarvan zijn bij iedereen in de branche genoegzaam bekend. Voorzitter Arno Smits van BOVAG Rijscholen nam het initiatief tot intensief contact met UWV: “Zoals ook de Commissie Roemer constateerde, hebben we behoefte aan intrinsiek gemotiveerde mensen die hun maatschappelijke opdracht op het vlak van verkeersveiligheid serieus nemen. We zitten uiteraard niet te wachten op personen en organisaties die een werkloze zo snel mogelijk willen opleiden en zelfstandig willen (laten) worden, hoewel er destijds uiteraard ook heel veel echte professionals uit het UWV-traject zijn voortgekomen. Laten we dat laatste vooral ook niet vergeten.”

Vinger aan de pols

Smits geeft aan dat BOVAG nauwgezet de vinger aan de pols houdt: “We kampen niet alleen door Covid met een personeelsprobleem, maar ook structureel is er gewoon behoefte aan meer mensen en vooral aan meer kwaliteit. Met het UWV zijn we dan ook in gesprek op welke manier zij daarin kunnen voorzien en nadrukkelijk op basis van de wensen en eisen van de branche. BOVAG benadrukt daarin in elk geval dat dit beroep verre van een afvoerputje is en dat ons wensenlijstje lang en van hoog niveau is. Komend najaar zitten we sowieso ook met UWV om tafel om alvast hun plannen en onze verwachtingen voor 2022 te bespreken om zodoende eventuele negatieve effecten te voorkomen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring