RDW werkt aan verkorten doorlooptijd digitale importprocedure

Laatste update 20 juli 2021 Leestijd: 2 min

De RDW heeft te maken met een grote stijging van het aantal in te schrijven geïmporteerde voertuigen. Het gaat om een stijging van maar liefst 100.000 voertuigen. Er wordt hard gewerkt aan het terugdringen van de doorlooptijden voor erkenninghouders. Door extra personeel aan te trekken en het aanvraagproces te verbeteren zouden de wachttijden in het najaar weer acceptabel moeten zijn. Loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact op met RDW of BOVAG. 

Het digitale inschrijfproces voor importvoertuigen heeft momenteel een doorlooptijd van gemiddeld zeven werkdagen: drie dagen voor de aanvraag en vier dagen voor de inschrijving. Voor voertuigen die beoordeeld moeten worden op een RDW-keuringsstation is de doorlooptijd gemiddeld tien werkdagen.

Oplossingen

Doordat het vorig jaar vanwege corona niet mogelijk was op fysiek een RDW-keuringsstation te bezoeken om importvoertuigen in te schrijven ontwikkelde RDW, in overleg met onder meer BOVAG, een digitaal proces. De ervaringen met digitale inschrijfproces zijn positief. Het loopt inmiddels grotendeels via VIA en wordt verder geoptimaliseerd. Ook maakt RDW met erkenninghouders een lijst met tips voor het juist invoeren van de vragen. Dat helpt een langere wachttijd door het onvolledig invoeren van informatie. Ook worden er nieuwe medewerkers aangenomen en ingewerkt om de wachttijden te normaliseren. 

BOVAG is nauw betrokken bij het digitale importproces en bij de verbeteringen, en houdt het namens de achterban in de gaten. Loopt u ergens tegenaan? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of (030) 659 53 00. Voor inhoudelijke vragen of problemen kunt u het beste contact opnemen met RDW

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring