Oproep: wij willen open blijven, helpt u mee?

Laatste update 09 juli 2021 Leestijd: 2 min

Net als VNO-NCW en MKB-Nederland roept BOVAG ondernemers op om de basisregels goed in acht te nemen, zodat we met elkaar nieuwe coronamaatregelen kunnen voorkomen. Het aantal besmettingen loopt namelijk op. Daarmee groeit de kans dat er overheidsmaatregelen komen voor bedrijven en sectoren die zich niet aan de regels houden, met mogelijke economische schade tot gevolg. Houd u dus goed aan de basisregels en aan de coronaprotocollen, zodat we met elkaar zorgen dat de branche open kan blijven. 

Let erop dat uw personeel en klanten de basisregels in acht blijven nemen: 1,5 meter afstand houden, handen wassen, bij klachten thuiswerken of thuisblijven en testen bij klachten. 

De coronaprotocollen zijn een praktische vertaling van de maatregelen naar de praktijk van de rijscholen- en mobiliteitsbranche en kunnen u helpen bij het naleven van de regels. Deze kunt u hieronder downloaden: 

Zomervakantie

Wees ook alert op medewerkers die van vakantie terugkomen: u kunt vragen of iemand naar een risicogebied is geweest, en laat personeel met klachten zich direct testen. Op de site van de Rijksoverheid en AWVN staat bijvoorbeeld meer informatie. 

Plan voor najaar

BOVAG ondersteunt de oproep van VNO-NCW en MKB-Nederland aan de overheid om met een goed plan te komen voor als iedereen van vakantie is teruggekeerd. De verwachting is dat corona dan nog steeds in ons midden is. Deze brief is naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gestuurd. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring