10 tips om u als BOVAG-bedrijf te presenteren

Laatste update 13 juli 2021 Leestijd: 4 min

BOVAG is een sterk keurmerk, dat de consument zekerheid en betrouwbaarheid belooft. Het BOVAG- schild op de gevel van uw bedrijf zegt ook iets over uw kwaliteit, want niet iedereen kan zomaar lid worden. Het BOVAG-keurmerk belooft een klant dat hij met een gerust hart zaken met u kan doen, omdat u een betrouwbaar bedrijf bent dat op een deskundige wijze uw werk doet en staat voor kwaliteit en vakmanschap. Dus: laat vooral ook zien dat u lid bent van BOVAG!

Hoe maakt u uw BOVAG-lidmaatschap nou goed zichtbaar? We geven u 10 communicatietips. Succes! 
  1. Geef het BOVAG-schild én de BOVAG-jaarsticker een prominente plek bij de entree van uw bedrijf, zodat uw klanten deze goed kunnen zien als zij bij u binnenstappen.  
  2. Maak uw BOVAG-lidmaatschap ook zichtbaar rondom uw bedrijfspand. Via de BOVAG Ledenwinkel is allerlei materiaal verkrijgbaar om uw pand aan te kleden. Denk aan vlaggen, stickers en spandoeken. Inloggen op de website van BOVAG Ledenwinkel kan met uw lidmaatschapsnummer via Mijn Tools op mijn.bovag.nl.  
  3. Laat niet alleen buiten maar ook in uw bedrijf zien dat u lid bent van BOVAG door bijvoorbeeld BOVAG-posters op te hangen. Bij de entree, achter de receptiebalie of in de werkplaats. BOVAG heeft algemene en branchespecifieke posters. Deze zijn verkrijgbaar via de BOVAG Ledenwinkel, net als handige clicklijsten. Uw accountmanager kan u hierover ook meer vertellen.  
  4. Werk met het speciale BOVAG-briefpapier, verwijs naar de BOVAG-voorwaarden en geef altijd BOVAG Garantie. BOVAG is naast een branchevereniging ook een belangrijk en herkenbaar keurmerk, juist dankzij het bestaan van BOVAG Garantie.  
  5. Uw bedrijfswebsite is uw online visitekaartje. Zorg dat ook daarop zichtbaar is dat u BOVAG-lid bent en leg uit wat dat voor klanten betekent. Ook de YouTube-video’s ‘BOVAG zoekt het uit!’ zijn interessant om te tonen op uw eigen website en om te delen via uw sociale media. Tip: zorg dat uw bedrijfsprofiel op bovag.nl compleet is, zodat consumenten u ook via bovag.nl goed kunnen vinden.  
  6. Bent u actief in de buurt, door bijvoorbeeld een plaatselijke sportclub te sponsoren? Laat ook daar zien dat u nu lid bent van BOVAG. Maak (gratis) gebruik van de middelen die BOVAG heeft voor sportsponsoring, zoals hesjes. Kijk op mijn.bovag.nl/sport.  
  7. Organiseert u wel eens speciale verkoopdagen of heeft u een jubileum te vieren? Pak dan de handige evenementen-checklist van BOVAG erbij, zodat u niets vergeet. En maak gratis gebruik van het BOVAG-evenementenmateriaal om uw pand feestelijk aan te kleden, zoals een opblaasboog, springkussen en partytenten. Kijk op mijn.bovag.nl/event.  
  8. Verkoopt u gebruikte en/of nieuwe auto’s, fietsen, motoren, caravans, campers of vouwwagens? Adverteer deze dan op viaBOVAG.nl, het online verkoopplatform exclusief voor BOVAG-bedrijven. Kijk op www.viabovag.nl/adverteren.  
  9. Betrek ook uw medewerkers bij deze keuze voor BOVAG en leg uit wat jullie met het BOVAG-keurmerk beloven aan klanten. Uw medewerkers zijn uw belangrijkste ambassadeur; in hun gesprekken met klanten, in hun eigen netwerk én op hun eigen sociale platforms. 
  10. Haak in op campagnes. BOVAG voert jaarlijks op landelijk niveau, online en offline, campagne voor de profilering van BOVAG-bedrijven. Daarin laten we zien waarom de klant het beste kan kiezen voor een BOVAG-vakman. Extra belangrijk dus dat u laat zien dat u een BOVAG-bedrijf bent. Als we starten met zo’n campagne, informeren wij u daarover via de BOVAG-media. Op mijn.bovag.nl leest u dan hoe u kunt aanhaken met uw bedrijf op de campagne. Immers, samen zijn we BOVAG.  

Menukaart van uw eigen branche 

Naast BOVAG-breed materiaal zijn er voor de meeste ledengroepen ook branchespecifieke marketingtools. Welke dat zijn, vindt u op de menukaart van uw eigen branche.  

Vragen hierover? Bel dan gerust met BOVAG Ledenadvies: (030) 65 95 300.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring