De pagina wordt geladen...

Bovag logo
TONK: nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood
0%
Terug

TONK: nieuwe regeling voor huishoudens in financiële nood

Laatste update 21 januari 2021Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Heeft u ondanks het steunpakket van de overheid financiële problemen? Voor mensen met een grote terugval in hun inkomen, die noodzakelijke kosten zoals woonlasten moeilijk kunnen betalen is er een nieuwe overheidsregeling. De zogenaamde Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) voor huishoudens in financiële nood kan naar verwachting vanaf 1 februari 2021 via de gemeente aangevraagd worden. De regeling is ook beschikbaar voor ondernemers.

Huishoudens kunnen door de coronacrisis te maken hebben met een onvoorzienbare, onvermijdelijke en plotselinge terugval in hun inkomen. Zij kunnen daardoor in problemen raken met de betaling van noodzakelijke kosten, waaronder woonlasten. Hierbij valt te denken aan de volgende situaties:

  • Huishoudens die nog wel inkomen uit werk hebben, maar tegelijkertijd met een dusdanige terugval in inkomsten geconfronteerd worden, dat zij noodzakelijke kosten niet meer kunnen voldoen.
  • Huishoudens die terugvallen op een uitkering en daardoor dusdanig achteruitgaan in inkomsten, dat zij noodzakelijke kosten niet meer kunnen voldoen.
  • Huishoudens waar een of beide partners geen inkomen uit werk meer heeft en ook geen recht op een uitkering. Daardoor kunnen zij een dusdanige terugval in inkomsten ervaren dat zij noodzakelijke kosten niet meer kunnen voldoen.

De overheid biedt de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten aan via de gemeenten. De verwachting is dat u deze subsidie vanaf 1 februari 2021 kunt aanvragen via uw gemeente.

De TONK gaat met terugwerkende kracht gelden vanaf 1 januari 2021.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.