Site Rijksoverheid aangepast: proefrit-verbod verwijderd

Laatste update 07 januari 2021 Leestijd: 3 min

Nadat BOVAG gister aan de bel trok bij de ministeries van I&W en EZK is de tekst op de corona-site van de overheid aangepast, en de zinsnede over het verbod op proefritten verwijderd. BOVAG is verheugd dat deze ingreep zo snel is gedaan, omdat het ondernemers de mogelijkheid geeft klanten goed kennis te laten maken met het voertuig dat ze op het oog hebben.

De proefritten aan huis, of vanaf een openbare plek zijn gewoon mogelijk zijn, onder voorwaarden vergelijkbaar met die bij het afleveren van een besteld voertuig. Dus met maximaal twee personen, 1,5 meter afstand en passende hygiënemaatregelen. Dat is door het ministerie van I&W ook aan BOVAG bevestigd. Specifiek vermelden we dat instructieritten, dus met verkoper en klant in één auto, niet mogen 

Ook de zin over de gesloten showroom is verduidelijkt. Er staat nu: "De showroom is gesloten voor publiek". Dat betekent dat de showroom nog steeds gebruikt kan worden voor de receptie en als wachtruimte voor klanten van de werkplaats. Waarbij wel alle geldende regels in acht worden genomen. 

Lease en verkoop aan zakelijke rijders is wel mogelijk. Gebruik daarvoor echter niet de showroom, maar de kantoorruimte in uw bedrijf.

De nieuwe tekst op de overheidssite luidt als volgt:
  • De werkplaats is open voor reparatie en onderhoud. Het tankstation en de wasstraat zijn open. De showroom is gesloten voor publiek.
  • Lease en verkoop aan zakelijke rijders is mogelijk.
  • Auto’s kunnen niet afgehaald worden, maar wel thuis bezorgd worden.  
  • Het is mogelijk bestelde voertuigen af te leveren op een openbare plek. Ook hier gelden de algemene voorschriften zoals maximaal 2 personen, het houden van 1,5 meter afstand en passende hygiënemaatregelen. Dit kan bij de klant thuis zijn, maar ook op iedere andere openbare plek.
  • De tenaamstelling is mogelijk op verschillende manieren. Deze manieren worden beschreven op de website van het RDW. De klant hoeft hiervoor dus niet naar het bedrijf te komen. Zo lang het voertuig in het bezit is van uw bedrijf dient een groene kentekenplaat te worden gevoerd.
Lees hier de volledige tekst op de coronasite van de Rijksoverheid.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring