Oud-voorzitter VNO-NCW Hans de Boer onverwacht overleden

Laatste update 18 januari 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft het verdrietige nieuws gekregen dat voormalig voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer (66) afgelopen nacht is overleden als gevolg van een zware hersenbloeding. Slechts vier maanden geleden nam hij afscheid als voorzitter van de werkgeversorganisatie. 

Hans de Boer was ruim zes jaar voorzitter van VNO-NCW, een periode waarin hij veel wist te bereiken voor werkgevers. Alleen al in zijn laatste jaar als voorzitter kwamen er onder meer een pensioenakkoord, een akkoord over topvrouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. Daarnaast leverde hij een grote bijdrage in het overleg met de overheid en de vakbeweging over maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Op 21 september vorig jaar nam De Boer afscheid als voorzitter en werd uitgeroepen tot lid van verdienste van VNO-NCW. Tussen februari 1998 en juli 2003 was hij voorzitter van MKB-Nederland. 

BOVAG-voorzitter Han ten Broeke: “Het is een grote schok voor BOVAG dat Hans op jonge leeftijd en zo kort na zijn afscheid bij VNO-NCW is overleden. Hans was een markante en kleurrijke persoon. We hebben veel samengewerkt op het gebied van de lobby. De lijnen waren daarbij kort, en hij hielp BOVAG waar nodig.”

BOVAG wenst zijn familie, naasten en oud-collega’s van VNO-NCW veel sterkte bij hun verdriet over dit plotselinge overlijden.

Lees meer op de website van VNO-NCW

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring