Openstelling tankshop en avondklok: waar loopt u tegenaan?

Laatste update 26 januari 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft samen met andere branche- en ondernemersorganisaties overleg met de overheid over praktische problemen van tankstations rondom de avondklok. Zoals het tijdelijk afsluiten van een gedeelte van shop, waar de routering niet op uitgerust is. Er zijn ook vragen gesteld over het tijdstip van 6.00 uur waarop shops mogen openen, terwijl de avondklok tot 4.30 uur loopt. Waar loopt u verder tegenaan? BOVAG brengt uw problemen in tijdens het eerstvolgende overleg.

In een brandbrief afgelopen vrijdag aan verschillende ministeries pleitten branche- en ondernemersorganisaties ervoor om tankstations volledig open te houden voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen. De overheid schrijft in het besluit van de avondklok namelijk voor dat de tankshop tussen 20.45 en 6.00 uur alleen brandstof en voertuiggelateerde artikelen mag verkopen. Denk aan smeermiddelen of lampjes. De ministeries komen met een antwoord op deze brief. 

Spoedoverleg

Tijdens een spoedoverleg op maandag 25 januari hebben de branche- en ondernemersorganisaties gesproken met een afvaardiging van het COVID-crisisteam en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarin zijn praktische problemen aangekaart, zoals het ’s avonds en ’s nachts sluiten van een shopgedeelte, waar de routering in de winkel niet op uitgerust is. De tankshop mag daarnaast om 6.00 uur ’s ochtends pas levensmiddelen verkopen, terwijl de avondklok tot 4.30 uur loopt. Hier zijn vragen over gesteld. Op 2 februari wordt dit in de regelgeving mogelijk hersteld, en komt er meer nieuws over het vervolg van de avondklok. 

Deel uw ervaring

Hoe gaat u om met de gedeeltelijke sluiting van uw shop tijdens de avondklok? Levert dat problemen op? Sluit u het hele tankstation tijdens de avondklok? Of heeft u te maken gehad met agressie van klanten die toch producten willen kopen die niet voertuiggelateerd zijn? Laat het weten! Over enkele dagen is er weer een overleg met de overheidsdelegatie. Wij brengen dan signalen van BOVAG-tankstationhouders in. Reageren kan naar tankstation@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring