Nieuwe algemene huurvoorwaarden voor particulieren per 1 februari 2021

Laatste update 13 januari 2021 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft, samen met de ANWB, de algemene huurvoorwaarden verhuur- en deelautobedrijven voor particulieren herzien. De bestaande set voorwaarden ging in op 1 januari 2010 en was toe aan een update. De herziene algemene huurvoorwaarden gaan per 1 februari 2021 in. Samen met deze nieuwe voorwaarden is ook het huurcontract aangepast. BOVAG adviseert om ook dit contract te gebruiken, omdat deze goed aansluit op de herziene algemene huurvoorwaarden. 

Downloads en pre-order papieren blokken 

BOVAG is op dit moment bezig om alle bestaande downloads en papieren blokken aan te passen. Om u de gelegenheid te geven tijdig uw oude voorwaarden te vervangen voor de nieuwe, kunt u nu al een pre-order van de papieren blokken van het huurcontract met algemene voorwaarden doen bij de BOVAG Ledenwinkel via www.bovagledenwinkel.nl/nl/preorder-blokken. U heeft deze nieuwe versie dan eind januari in huis. 

Ook worden zowel de voorwaarden als het huurcontract als (invulbare) PDF-download aangeboden op mijnBOVAG. Op 20 januari ontvangt u van ons een mail met alle downloads en uitleg wat er allemaal anders is ten opzichte van de oude voorwaarden.

Download voorwaarden in twee varianten

Naast de voorwaarden voor alleen autoverhuur introduceren we deze voorwaarden ook met een extra bijlage, die bedoeld is om de inzet van deelauto’s in te kunnen regelen. Waarom twee varianten? Het streven is (om juridische redenen) om de tekst van algemene voorwaarden te beperken tot 1 A4, zodat deze nog op de achterkant van een huurovereenkomst past. De versie met de bijlage deelauto zou dan niet meer leesbaar zijn. Omdat deelautoverhuur digitaal (op afstand) gaat en niet ‘op papier’ is er straks op mijnBOVAG van de versie inclusief bijlage deelauto ook alleen een digitale variant beschikbaar. 

Uitleg over de nieuwe voorwaarden op 20 januari

U heeft het wellicht al voorbij zien komen; op woensdag 20 januari organiseert BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven van 09.30 tot 11.00 uur een online ledenbijeenkomst. Naast onderwerpen als het ‘Verhuur in Cijfers’-onderzoek en verzekerbaarheid, zal BOVAG-jurist Geertje Kraal tekst en uitleg geven over de nieuwe huurvoorwaarden. U kunt zich voor deze online bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar verhuur@bovag.nl. U ontvangt dan een link om deel te nemen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring