Meeste interesse voor pilots met opfriscursus en rijvaardigheid elektrische auto’s

Laatste update 06 januari 2021 Leestijd: 2 min

Eind 2020 hebben we via een enquête getoetst welke ideeën uit het consumentenonderzoek wat u betreft een kans verdienen om in de praktijk te brengen. De meeste interesse is er voor een ‘Opfriscursus voor rijbewijsbezitters’. Ook de pilots op het gebied van elektrische auto’s (rijvaardigheidstraining en twee lessen tijdens de B-opleiding) zijn populair.

Uit de enquête, die door 70 leden is ingevuld, blijkt dat 94% van de deelnemers openstaat voor deelname aan de pilots. Maar liefst 43 leden hebben hun gegevens achter gelaten en zullen deze maand ook persoonlijk benaderd gaan worden om de pilots verder uit te rollen. De pilot die op de meeste positieve feedback kan rekenen is een ‘Opfriscursus voor rijbewijsbezitters’. Ook de pilots op het gebied van elektrische auto’s (rijvaardigheidstraining en twee lessen tijdens de B-opleiding) zijn populair. Zie de grafiek onderaan voor alle resultaten.

Hoe nu verder?  

Een aantal initiatieven (Caravantraining, Campertraining, Virtual Reality en samenwerking met wasstraten) bestaan al of zijn in een vergevorderd stadium. Met de leden die hier interesse in getoond hebben, zullen de laatste puntjes op de ‘i’ gezet worden waarna hiermee gestart kan gaan worden. Voor de andere initiatieven zullen in januari Teams-meetings worden georganiseerd om samen met leden te kijken wat ervoor nodig is om hier ook mee te starten. Via de nieuwsbrief en het ‘Dossier Vernieuwing Rijscholen’ houden wij u op de hoogte van de voortgang.

[Grafiek] Mate van interesse voor de diverse pilots:


Grafiek-resultaten-interesse-in-pilots.png

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring