Heeft u RODI al ingevuld? Dit kan tot en met 31 januari 2021

Laatste update 13 januari 2021 Leestijd: 2 min

Wilt u dat uw stem wordt meegenomen tijdens besprekingen met de importeurs? Wacht dan niet langer! 31 januari 2021 is de laatste dag dat u RODI kunt insturen. Meedoen kost slechts 10-15 minuten van uw tijd.

De uitkomsten van RODI worden net als vorig jaar samengevat in een digitaal rapport wat begin april voor u beschikbaar is. Met deze resultaten kan uw Dealervereniging in gesprek gaan met de importeur met als doel om de samenwerking tussen dealers en importeurs verder te verbeteren.

Meerdere dealerverenigingen gebruiken RODI om samen met de importeur een aantal punten uit het onderzoek te halen en die als speerpunten te benoemen om zo met elkaar de samenwerking te verbeteren. Een andere dealervereniging geeft aan dat haar importeur meerdere merken vertegenwoordigt en daarom de RODI’s van de merken naast elkaar legt ter vergelijking: “zo zagen we dat de garantie afwikkeling voor het ene merk minder goed werd gewaardeerd dan voor de andere merken. Op basis hiervan zijn wij in gesprek gegaan met de importeur en is dit jaar het garantieproces voor dit merk aangepast.” Weer andere verenigingen en ook de importeurs gebruiken de RODI als benchmark om te zien hoe ze het doen ten opzichte van de grootste concurrenten. Voor hen is daarom de RODI in het Engels vertaald en een benchmarktool gebouwd waarin verschillende merken eenvoudig naast elkaar te zetten en te vergelijken zijn.

Uw stem telt!

En is dus nodig om dealervereniging te ondersteunen in haar dialoog met de importeur. Hoe meer autodealers RODI invullen, des te sterker staan BOVAG en de dealerverenigingen in de gesprekken. Uw input is dus erg belangrijk! Heeft u RODI nog niet ingevuld? Doet u dit dan uiterlijk 31 januari. De link naar het onderzoek heeft u begin december in uw mailbox ontvangen. Heeft u geen e-mail gezien? Misschien is deze in uw ongewenste mail terecht gekomen? U kunt ook een mail sturen naar onderzoek@bovag.nl, dan sturen wij de vragenlijst opnieuw.

Alvast bedankt voor uw medewerking!
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring