Extra tegemoetkoming voor winkels met fietsen, bromfietsen en kampeerartikelen

Laatste update 07 januari 2021 Leestijd: 3 min

Bedrijven die fietsen, bromfietsen en kampeerartikelen verkopen en die hun showroom vanwege de lockdown moesten sluiten, kunnen een eenmalige subsidie krijgen: de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). Dit bedrag is minimaal 2,8 procent van het omzetverlies in oktober tot en met december 2020, met een maximum van € 20.160,-. Dit komt boven op de TVL Q4 2020. 

Aanleiding voor deze tegemoetkoming is dat non-food winkels vanwege de lockdown vanaf 15 december hun zaak moesten sluiten, en daardoor hun voorraad niet konden verkopen. Leden met een zogenaamde ‘detailhandel-codering’ (SBI-codes: 47xxx) komen daarmee in aanmerking voor de eenmalige subsidie Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD):
  • 47.64.1 Fietsen en bromfietsen
  • 47.64.4 Kampeerartikelen (niet caravans)
Als u een van deze SBI-codes heeft en voldoet aan de voorwaarden voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), kunt u aanspraak maken op deze VGD-opslag. Dat wil zeggen dat u in totaal minimaal dertig procent omzetverlies had door de coronamaatregelen in het vierde kwartaal. Daarbij moet uw verplicht gesloten handel op 15 maart 2020 bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan als hoofdactiviteit van uw bedrijf. Dat uw werkplaats wel geopend is, heeft geen invloed op uw VGD-opslag. 

Aanvragen

Als u de TVL aanvraagt, wordt de VGD-opslag er automatisch aan toegevoegd als u hiervoor in aanmerking komt. U ziet dit nog niet in uw aanvraagformulier. U ontvangt de extra betaling zodra de opslag in het systeem is ingeregeld. Als u de TVL Q4 2020 al heeft aangevraagd, ontvangt u de opslag automatisch en ontvangt u de extra betaling zodra dit in het systeem is ingeregeld. 

Meer informatie over de voorwaarden, aanvraag en berekening van de VGD 

Tegemoetkoming Vaste Lasten 

Als u te maken heeft met minimaal dertig procent omzetverlies door de coronamaatregelen en moeite heeft om de vaste lasten van uw bedrijf te betalen, kunt u aanspraak maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Momenteel kunt u de TVL Q4 2020 (voor de periode oktober tot en met december 2020) aanvragen. U kunt de aanvraag uiterlijk 29 januari 2021 2021 17.00 uur indienen. 

Meer informatie over de TVL 

Adviestool

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de TVL en VGD? Raadpleeg dan de adviestool.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring