Verlenging lockdown, afhalen bij winkels toegestaan vanaf 10 februari

Laatste update 05 februari 2021 Leestijd: 2 min

Tijdens de persconferentie op 2 februari hebben premier Rutte en minister De Jonge aangekondigd dat de huidige lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Het kabinet wil ondernemers en consumenten tegemoet komen met een kleine aanpassing, om de lockdown iets draaglijker te maken. Daarom is het vanaf woensdag 10 februari is mogelijk om telefonisch of online producten bij niet-essentiële winkels te bestellen en deze op afspraak op te halen bij de winkel. De avondklok blijft voorlopig van kracht.

Met de nieuwe maatregelen blijven niet-essentiële winkels voorlopig gesloten. Dit geldt ook voor showrooms. Vanaf woensdag 10 februari mogen klanten minimaal vier uur van tevoren hun producten (online of telefonisch) bestellen en op afspraak afhalen bij de winkel. Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. 

Tijdslot

Op dit moment is er nog geen duidelijk over wat de exacte voorwaarden van een zogenaamd tijdslot zijn, behalve het minimaal vier uur van tevoren van hun producten bestellen en op afspraak afhalen bij de winkel. Dit geeft nog geen duidelijkheid over bijvoorbeeld hoeveel mensen in één tijdslot rond uw bedrijf mogen verschijnen of hoelang een tijdslot duurt. 

Wij hopen u daar zo snel mogelijk verder over te informeren. 

Avondklok

De avondklok en de daarbij horende regels blijven tot nader order ongewijzigd. Het kabinet vraagt het OMT om advies over de huidige situatie van het coronavirus en het pakket van maatregelen. Op basis van dat advies wil het kabinet begin volgende week opnieuw de balans opmaken.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring