Verkoop op afspraak weer mogelijk

Laatste update 24 februari 2021 Leestijd: 5 min

Verkoop op afspraak is vanaf 3 maart weer toegestaan in winkels en showrooms. Dit is een van de versoepelingen die demissionair premier Rutte vanavond aankondigde. De afspraak moet minimaal vier uur van tevoren zijn gemaakt, er mogen maximaal twee klanten per verdieping worden ontvangen en een bezoek duurt minimaal tien minuten. De basisregels waaronder anderhalve meter afstand, hygiƫnemaatregelen en thuisblijven bij klachten, blijven gelden.

Het betekent dat winkels en showrooms van onze leden weer op afspraak kunnen worden bezocht en dat live-verkoop weer mogelijk wordt. BOVAG is blij met dit besluit en liet eerder deze week al weten verkoop op afspraak een verantwoorde stap te vinden wanneer het coronaprotocol voor de mobiliteitsbranche wordt nageleefd. In aanloop naar de persconferentie van 23 februari ontwikkelde BOVAG een routekaart die werd gedeeld met relevante ministeries, VNO/NCW en MKB Nederland.

De regels zoals vanavond zijn aangekondigd, gelden tot 15 maart. Op 8 maart vertelt demissionair premier Rutte in een persconferentie wat dan de vervolgplannen zijn. 

Vragen naar aanleiding van de persconferentie op 23 februari:


Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring