TVL voor Q4 nog niet op uw bankrekening? Laat het BOVAG weten

Laatste update 25 februari 2021 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft via MKB-Nederland vernomen dat er ondernemers zijn die de toegezegde coronasteun over het vierde kwartaal nog niet uitbetaald hebben gekregen. Het gaat om de Tegemoetkoming Vaste Lasten en voorraadvergoeding (VGD). Heeft u een melding van RVO gekregen, waarin staat dat de betaling nog zestien weken kan duren? Stuur dan een bericht naar BOVAG Ledenadvies. BOVAG neemt dit signaal dan mee in de gesprekken met RVO. 

De ondernemers die bij MKB-Nederland aan de bel trokken, hadden eerder de toezegging gekregen dat het geld op 22 februari op hun rekening zou staan. Het ging veelal om ondernemers met honderd procent omzetverlies. 

De uitstel van betaling heeft te maken met de drukte bij RVO en de ingewikkeldheid van de regelingen. Het kabinet verhoogde begin december de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor bedrijven met een omzetverlies van honderd procent, van vijftig naar zeventig procent. Er werd toegezegd dat de verhoging zou komen als hiervoor toestemming was gegeven door de Europese Commissie. Die toestemming kwam op 9 februari, waarna de TVL-regeling in januari nogmaals werd gewijzigd. RVO meldt nu dat ondernemers meteen het definitieve bedrag krijgen, in plaats van een (herzien) voorschot. Dit kan volgens RVO alleen nog minimaal zestien weken duren. 

Neem contact op met BOVAG

Heeft u hier ook mee te maken en komt u hierdoor in de problemen? Stuur dan een mailtje naar ledenadvies@bovag.nl, met daarin uw casenummer. BOVAG zal indien nodig het signaal namens BOVAG-ondernemers doorgeven aan RVO en pleiten voor een snelle oplossing.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring