Tankshops om 04.30 uur open

Laatste update 09 februari 2021 Leestijd: 2 min

Tijdens de verlengde avondklok, die op 10 februari 2021 in gaat, mogen tankondernemers hun shops voor verkoop van levensmiddelen al vanaf 04.30 uur openen in plaats van 06.00 uur. De regels voor bakery blijven ongewijzigd. Deze maatregel is aangepast nadat BOVAG had gepleit voor het gelijktrekken van de openingstijden met de avondkloktijden. De avondklok blijft nog gelden tot voorlopig 3 maart 04.30 uur. 

Tijdens de avondklok mogen tankstations open blijven voor tanken, sanitaire voorzieningen en verkoop van artikelen voor voertuigen (motorolie, ruitenwisservloeistof). Vanaf 04.30 uur tot  20.45 uur is verkoop van levensmiddelen op tankstations weer toegestaan.

De Rijksoverheid heeft onderstaande posters beschikbaar gesteld waarmee tankstation houders hun klanten hiervan op de hoogte kunnen stellen. U kunt de posters downloaden, printen en ophangen.Op 23 februari besluit het kabinet of er iets gaat veranderen rond de avondklok en overige maatregelen van de lockdown.

Verbetering

Onder de vorige avondklokregels mochten de tankshops pas vanaf 06.00 uur opengaan, anderhalf uur dus nadat de avondklok afliep (04.30 uur). BOVAG, TLN, Evofenedex, VERN, NOVE en VNPI hadden aangedrongen op gelijktrekken van de openingstijden met de avondklok. Dat besluit is nu genomen.

Met deze nieuwe regel rond verlening van de avondklok krijgen mensen met cruciale beroepen die ’s nachts werken, zoals vrachtwagenchauffeurs, eerder de mogelijkheid om ’s ochtends vroeg eten en drinken te kopen bij tankshops. Omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is, zal de verruiming van de openingstijden geen extra drukte geven bij tankstations, is de verwachting. 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring