Tankshops mogen bij verlenging avondklok om 04.30 uur open

Laatste update 03 februari 2021 Leestijd: 2 min

Als de avondklok wordt verlengd mogen tankondernemers hun shops voor verkoop van levensmiddelen al vanaf 04.30 uur openen in plaats van 06.00 uur. De regels voor bakery blijven ongewijzigd. Dat heeft het ministerie van I&W aan BOVAG laten weten, nadat BOVAG had gepleit voor het gelijktrekken van de openingstijden met de avondkloktijden.

Onder de huidige avondklokregels mogen de tankshops pas vanaf 06.00 uur opengaan, anderhalf uur dus nadat de avondklok afloopt (04.30 uur). Als de huidige avondklok die op 10 februari eindigt, wordt verlengd, dan mogen shops al vanaf 04.30 uur open. BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE en VNPI hadden aangedrongen op deze wijziging. Deze gaat echter pas gelden als de avondklok wordt verlengd. Het besluit daarover moet nog worden genomen. 

Bij een verlenging van de avondklok krijgen mensen met cruciale beroepen die ’s nachts werken zoals vrachtwagenchauffeurs eerder de mogelijkheid om eten en drinken te kopen bij tankshops, of gebruik te maken van toilet of douchegelegenheden. In dat geval zal het ministerie van I&W dit ook duidelijk aan klanten van tankstations communiceren. Omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is, zal de verruiming van de openingstijden geen extra drukte geven bij tankstations, is de verwachting. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring