Staatssecretaris Mona Keijzer in gesprek met BOVAG-leden

Laatste update 02 februari 2021 Leestijd: 3 min

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, sprak vanmiddag met BOVAG-leden Maarten Akkers en Bert de Kroon en met algemeen voorzitter van BOVAG Han ten Broeke. De staatssecretaris had dit gesprek aangevraagd om inzicht te krijgen in wat er speelt bij ondernemers en hoe zij met de coronacrisis omgaan.

Door de lockdown werd het een gesprek via beeldschermen, maar daardoor niet minder waardevol volgens de drie heren. Alle drie waren zij erg positief over de oprechte interesse van de staatssecretaris en de manier waarop zij doorpakte. Han ten Broeke: “Ze leeft mee en wil alles weten. Ik heb de brief die we haar en minister Bas van ’t Wout stuurden over de voorraadregeling (VGD) nogmaals onder de aandacht gebracht. Ook heb ik meteen enkele moties met haar kunnen bespreken die nog tijdens ons overleg werden aangenomen in de Tweede Kamer.

Startende ondernemers

Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven,  was verrast over hoe ze direct gesprekspunten oppakte. “Ik heb met de staatssecretaris voornamelijk gesproken over TVL en NOW voor ondernemers die tussen 31 januari en 30 juni vorig jaar zijn gestart. Daar zou maatwerk voor komen, maar er is nu nog altijd niets over bekend. Mona Keijzer gaf haar collega direct de opdracht om dit te noteren en ze beloofde dit op te pakken.”

Exit uit de lockdown

Gevolgen van de crisis op middellange termijn en oplossingen voor een goede exit uit de lockdown waren onderwerpen die Bert de Kroon, voorzitter van BOVAG Autodealers, met de staatssecretaris besprak. “We moeten naast een gestructureerde aanpak van vaccineren ook een gestructureerde aanpak hebben voor het openen van branches. Daarbij moeten we goed kijken naar de vermogensposities van bedrijven. Bedrijven zijn op dit moment aan het interen op hun eigen vermogen. Na de lockdown willen ze misschien wel investeren, maar soms kunnen ze niet. Samen met de banken moeten we kijken hoe we een gunstig investeringsklimaat kunnen creëren. En met showrooms die al zo lang dicht zijn, zijn er ook goede voorraadregelingen nodig en niet in de laatste plaats bestendig overheidsbeleid.” Bert kijkt terug op een goed gesprek en heeft het gevoel dat de problemen van zijn branche goed gehoord zijn door de staatssecretaris.Mona-Keijzer-met-Bert-de-Kroon.jpg

BOVAG blijft uiteraard met de staatsecretaris, haar ministerie en andere partijen in gesprek over bovenstaande en andere maatregelen.

Lees ook:



 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring