SLIM-subsidie, iets voor u? 

Laatste update 16 februari 2021 Leestijd: 2 min

Door de coronacrisis zijn verandervraagstukken actueler dan ooit. Om mkb’ers te ondersteunen bij groei-, krimp- en transformatievraagstukken biedt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de SLIM-subsidie. Met deze subsidie kunt u bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. 

De coronacrisis heeft grote impact op het mkb. Waar sommige ondernemers zien dat hun bedrijf groeit, hebben anderen juist te maken met krimp. Ook zijn er ondernemers die hun bedrijf moeten transformeren om in te spelen op kansen die door corona ontstaan. Om mkb’ers te ondersteunen bij deze vraagstukken biedt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de SLIM-subsidie. 

SLIM-subsidie 

De SLIM-subsidie is bedoeld voor mkb’ers die willen meegaan met de ontwikkelingen in hun sector. Met deze subsidie kunt u bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Hiermee zet u in op 'een leven lang ontwikkelen' en investeert u in de kennis, groei en ontwikkeling van uw medewerkers. 

In de regeling zijn vier activiteiten genoemd, waarvoor u als ondernemer deze subsidie kunt aanvragen: 
  1. Doorlichten van uw bedrijf om een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken.
  2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen: traject tussen een loopbaanadviseur en uw medewerker(s).
  3. Projecten en/of methode opstarten om uw werknemers te stimuleren hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. 
  4. Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg: een opleidingstraject zonder wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur. 
Meer weten? Bekijk de informatiekaart of ga naar hoewerktnederland.nl

BOVAG-werkgeverscoaches

Heeft u plannen voor een verandertraject? Weet dat BOVAG-leden die vallen onder de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) daarvoor ook altijd terecht kunnen bij de BOVAG-werkgeverscoaches.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring