Routekaart voor versoepeling coronamaatregelen

Laatste update 11 februari 2021 Leestijd: 2 min

Hoewel we nu nog middenin een lockdown zitten met verlengde avondklok, komt er een tijd waarin de coronamaatregelen versoepelen en waarin de wereld weer langzaam open gaat. Hoe die versoepelingen er voor onze branche uit zouden kunnen zien, heeft BOVAG op verzoek van het ministerie van EZK, VNO-NCW en MKB Nederland, uitgewerkt in een routekaart.

Op 11 februari besprak BOVAG de routekaart met deze partijen. In het schema staat aangegeven welke versoepelingen ingezet kunnen worden en op welk moment. BOVAG heeft hierbij specifiek gewezen op de zeer gewenste invoering van verkoop op afspraak en op de heropening van rijscholen en de start van rijexamens. De BOVAG-routekaart is gebaseerd op die van de Rijksoverheid om gelijke pas te houden daarmee en om tegelijkertijd de mogelijkheden van de nieuwe fasen te benutten en handelingsperspectief te bieden.

Hoe verder?

BOVAG verwacht dat het kabinet rond 17 februari over deze voorstellen spreekt. De uitkomst wordt dan weer in het Catshuisoverleg besproken op 21 februari. Mogelijke versoepelingen worden bekendgemaakt tijdens de persconferentie van 23 februari of 2 maart. De eerste versoepelingen zouden dan kunnen ingaan op 3 of 4 maart.

Download hieronder de BOVAG-routekaart:


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring