Lockdown resulteert in forse daling occasionverkoop

Laatste update 03 februari 2021 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat dealers en onafhankelijke autobedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten in januari als gevolg van de lockdown 19 procent minder tweedehands personenauto’s hebben verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar.

In totaal leverden de BOVAG-leden afgelopen maand 47.242 occasions af, tegen ruim 58.000 een jaar eerder. Autodealers verhandelden een kwart minder occasions en de andere BOVAG-autobedrijven zagen de afzet in januari met 12 procent dalen. De handel in gebruikte personenauto’s door particulieren onderling nam met 4 procent af, tot bijna 60.000 stuks. Autobedrijven die géén BOVAG-lid zijn verkochten in januari ruim 55.000 occasions en dat was een daling van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. 

Regionale verschillen

In heel 2020 zorgde de grote behoefte aan individueel vervoer als gevolg van de coronacrisis er juist voor dat de occasionverkoop bij BOVAG-leden 3,5 procent groeide. In totaal werd er vorig jaar een recordaantal van meer dan 2 miljoen tweedehands auto’s aangeschaft in Nederland. Afgelopen maand waren er grote regionale verschillen waar te nemen, aangezien in Drenthe ruim 27 procent minder tweedehands personenauto’s werden gekocht dan in januari 2020, terwijl de daling in Noord-Holland slechts 5 procent bedroeg.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring