Wilt u betere rijexamens? Doe mee aan ‘Roze Pasje Ander Jasje’ en ontvang een beloning!

Laatste update 22 december 2021 Leestijd: 2 min

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt samen met het CBR en IBKI of beginnende bestuurders hun eerste kilometers nog veiliger kunnen afleggen. Daarvoor worden twee varianten in het rijexamen wetenschappelijk onderzocht. Uw hulp is daarbij van groot belang. Meld u en uw leerling aan voor een van de varianten en ontvang daarvoor een beloning.

Jongeren die zich in 2022 en begin 2023 aanmelden voor rijles, kunnen deelnemen aan ‘Roze Pasje Ander Jasje’. Zij kunnen het reguliere praktijkexamen afleggen of een van de twee varianten op het praktijkexamen. Om de effecten van een variant op het praktijkexamen wetenschappelijk aan te tonen, wordt de rijvaardigheid van deelnemers aan ‘Roze Pasje Ander Jasje’ gemeten. Hun rijvaardigheid op het reguliere praktijkexamen of een van de twee varianten wordt met elkaar vergeleken.

Doe mee met ‘Roze Pasje Ander Jasje’

Uw hulp als rijinstructeur bij dit project is welkom. Het onderzoek is groots opgezet en wordt uitgevoerd onder 1.500 jongeren. ‘Roze Pasje Ander Jasje’ biedt u de mogelijkheid om uw leerlingen aan te melden voor een van de varianten. U en uw leerlingen ontvangen een beloning voor deelname. Als rijinstructeur heeft u een cruciale rol in het onderzoek. U biedt uw leerlingen een extra optie voor hun praktijkexamen. U begeleidt hun proces richting het praktijkexamen. Zo werken instructeurs en rijopleiders samen met de deelnemers aan de verbetering van het rijexamentraject en daarmee aan de verkeersveiligheid van beginnende automobilisten.​​ 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over het onderzoek, de tien locaties waar ‘Roze Pasje Ander Jasje’ wordt uitgevoerd en het verbeteren van de rijvaardigheid van jongeren? Neem dan eens een kijkje op de website www.rozepasjeanderjasje.nl. Meld u aan als instructeur en ontvang een beloning voor uw inzet.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring